17 Şubat 2011 Perşembe

Armutlu Kek

Arkadaşımda yediğim Alman usulü elmalı kekin tarifini armutlu olarak denedim. Yapılışı çok kolay! Şekeri biraz fazla ama tabii isteğe göre daha az koyulabilir. Yağsız olması da süper ve öyle bir lezzetli ki anlatamam. Elmalısı da müthişti, armutlu alternatifi de şahsen tavsiye edecek kadar beğendim.






Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 bardak un
  • 1 bardak şeker
  • 2 orta boy armut
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Yapılışı:

Yumurtalarla şekeri çırpın ve armut hariç diğer malzemeleri ekleyerek çırpmaya devam edin. Armutları küçük küpler halinde doğrayın ve unlu karışıma ilave edip hafifçe karıştırın. Karışımı yağladığınız kare borcama ya da çok büyük olmayan bir kek kalıbına dökün ve önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 45-50 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra servise hazır! 

2 yorum:

GÖNÜL dedi ki...

bloğuma hoş geldiniz çok memnun oldum bloğunuz çok şeker ilgiyle izleyeceğim sevgiler:)

Tülay Çulha Sarı dedi ki...

Siz de benim bloguma hoşgeldiniz, takipte olacağım ben de, sevgiler:)

Powered By Blogger
Sevgili Ziyaretçim,
Blogumda aradığını bulmanı ve ziyaretinin keyifle geçmesini dilerim. Sevgi ve sağlıkla...