8 Şubat 2011 Salı

Güzel Bir Hayatın Kapıları





Her insanın esas işi içsel işleridir. Her gün kendini derinleştirmek için kayda değer bir şey yap. Gerçekten istediğin hayata daha fazla sahip olabilmek için önce hakikatten kimsen o olmalısın.


 Hayatını olağanüstü bir gelişim okulu gibi gör. Başına gelen iyi ya da zorlayıcı her şey insan olarak evriminin her aşamasında öğrenmeye en çok ihtiyaç duyduğun dersi sana öğretmek için gönderilmiştir. Bu gerçeği anla ve hep kendine şunu sor: “Benim kişi olarak büyümem açısından bu kişi ya da olay hangi fırsatı temsil ediyor?” İç huzurun için bu büyük bir kaynak olacaktır.

 Kendine karşı dürüst ol-en iyi hayat özgün olandır. Kendine asla ihanet etme. Sosyal maskeni çıkar dünyaya “gerçek sen” i gösterecek kişisel cesarete sahip ol; Dünya bununla daha zenginleşecektir.

 Unutma ki neyi yansıtırsak o bize geri gelir. Dış hayatlarımız iç hayatlarımızın ayna imgesinden başka bir şey değildir. Karanlık tarafına ışık tut Yanlış varsayımların sınırlayıcı inançların seni küçük tutan korkuların farkına var o zaman dış dünyan değişecektir.

 Biz dünyayı olduğu gibi değil kendi olduğumuz gibi görürüz. Bil ki her durumda hakikat senin kendi vitray pencerenden süzülerek gelir- senin kişisel kapsamın pencereleri- sil hayatını da temizlemiş olursun O zaman hakikati görebilirsin.

 Yüreğinde yaşa-onun bilgeliği asla yalan söylemez. Kalbinin fısıltılarını izle o ses seni kaderine doğru götürür.

 Hayatı merak et. Kontrolü teslim etmekle olanakların içeri girmesine hazinelerin akıp gelmesine alan yaratmış olursun.

 Kendine iyi bak. Her gün zihnini vücudunu ve ruhunu besleyecek bir şey yap. Bunlar özsaygın ve öz sevgin için şarttır.

 İnsani ilişkiler kur. Kendini çevrendeki insanlarla bağlarını derinleştirmeye ada Başkalarının hayallerini gerçekleştirmesine yardım etmeye odaklan ve kendi çıkarlarına değil fedakârca hizmet etmeye daha duyarlı ol. Sen bu dünyayı zenginleştirmek için buradasın bu hakikati unutursan kendine ihanet etmiş olursun.

 Bir miras bırak. İnsan yüreğinin en derin özlemi kendinden yüce bir dava uğruna yaşamaktır.


Alıntı

Hiç yorum yok:

Powered By Blogger
Sevgili Ziyaretçim,
Blogumda aradığını bulmanı ve ziyaretinin keyifle geçmesini dilerim. Sevgi ve sağlıkla...