23 Haziran 2011 Perşembe

Yıldönümü ve Çikolatalı Pasta


Sekiz sene geçti, sevgili eşimle evleneli. Deli dolu geçti, dolu dolu geçti. Hele oğlumuz doğduğundan beri çok hızla geçiyor zaman...Birlikte olgunlaşıyoruz, birlikte öğreniyoruz hayatı. Otuzlu yaşlardan önceydi buluşmamız, gözlerimizdeki pırıltıya çizgilerimiz ekleniyor yavaş yavaş...

Yıldönümümüzde denize gittik hep birlikte, rüzgarla oynadık, koştuk, zıpladık. Kutlamamızın çoğunu deniz kıyısında bir çocuk parkında yaptık mutlulukla; minik oğlumuzun coşkusuyla. Birlikte yedik yemeğimizi, sonundaki ordan oraya koşturmalarımızla.

Nihayetinde de çikolatalı pasta ve özlediğimiz bir kadeh şarapla kutladık sekiz yılı. İşte sevgili eşimin muazzam dediği pasta!








Malzemeler:

Küçük kalp şeklinde kek kalıbı ölçüsünde pastanın keki için,
  • Yarım su bardağından az şeker
  • 1 yumurta
  • 2 çorba kaşığı yumuşak tereyağ
  • Yarım su bardağından az un
  • 2 tepeleme çorba kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı vanilya şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/3 su bardağı süt

Keki ıslatmak için:

  • 1 kapak kahve likörü
  • 3 çorba kaşığı ılık su
  • 2tane kesme şeker

Krama için:

  • Yarım su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 çorba kaşığı süzme yoğurt
  • 1 çorba kaşığı labne

Üzerine ganaj için:

  • 1/3 su bardağı krema
  • 1 paket kare bitter çikolata
  • Çikolatalı pasta süsü

Yapılışı:

Şeker ve yumurtayı beş dakika çırpın ve üzerine tereyağı ekleyip çırpmaya devam edin. Sonra vanilya şekerini ekleyip çırpın. Kabartma tozunun, kakaonun ve unun yarısını ekleyip çırpmaya devam edin ve sütün yarısını ekleyip çırpın ve sırasıyla kalan un-kakao-kabartma tozu karışımını ve kalan sütü ekleyip çırpın. Yağlanmış küçük kalıba  malzemeyi döküp önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin. Soğuduktan sonra keki ortadan kesip su, şeker, likör karışımıyla ıslatın. Süt, un ve şekeri karıştırarak pişirin ve hazırladığınız krema soğuduktan sonra labne ve süzme yoğurdu ekleyerek iyice karıştırın.  Kremayı ıslatılmış kekin arasına sürün. Çikolatayı parçalara ayırın, 1/3 su bardağı kremayı tencereye koyun ve hafif ateşte ılıtın, parça çikolataları ekleyin ve çikolatalar eriyene kadar karıştırın. Sıcakken kekin üzerine dökün ve üzerini pasta süsleriyle süsleyin.

Aşkın tarifi bu olsa gerek öyle değil mi? :)

Hiç yorum yok:

World Clocks

Sevgili Ziyaretçim,
Blogumda aradığını bulmanı ve ziyaretinin keyifle geçmesini dilerim. Sevgi ve sağlıkla...