10 Haziran 2011 Cuma

Yedi Tahıllı Bol Yulaflı Kurabiyeler

Bu kurabiyeler, tam atıştırmalık, yanına bitki çayıyla ara öğün için çok uygun. Oğlum bunları çok sevdi! Sadece çocuklar için değil, biz yetişkinler için de çok lezzetli ve sağlıklı atıştırmalıklar bunlar! Özellikle yaptığı yiyeceklerin tadına bakmadan duramayan anneler için de son derece sağlıklı ve az kalorili bir seçenek:) Bu tarifin benzerini Üzüm Yaban Mersini Pekmez adlı blogumda paylaştım tarife buradan ulaşabilirsiniz. Burada paylaşacağım tarif yedi tahıllı, çıtırtılı ve çok lezzetli. Un karışımı, Sinangil'in ekmek yapımı için hazırlanmış olan ve içeriğinin çeşitliliğiyle mutfağımda keyifle ve son zamanlarda çokça kullandığım bir un.






Malzemeler:

1,5 su bardağı yedi tahıllı un

1,5 su bardağı yulaf ezmesi

Çay kaşığının ucuyla tuz

Yarım çay kaşığı kabartma tozu

75 gr.tereyağ

1 fiske dağ kekiği

2 yemek kaşığı ay çekirdeği

Altı yedi kaşık soğuk su



Yapılışı:

Fırını önceden 175 derecede ısıtın. Fırın tepsisine yulaf ezmesi serpin. Bir kapta un, yulaf ezmesi, tuz, kabartma tozu, ay çekirdeği ve tereyağı karıştırın ve ekmek kırıntısı halini alana kadar malzemeleri ovun. Dağ kekiğini elinizde ufalayarak karışıma ekleyin. Karışıma yapışkan olmayan bir hamur haline gelene kadar soğuk su ekleyin ve hamuru yoğurun. Hamuru unladığınız bir yüzeyde açın ve dilediğiniz şekilde hamuru keserek tepsiye yerleştirin ve 15 dakika pişirin. Pişen kurabiyeleri tel ızgaranın üzerinde soğutun.

Hiç yorum yok:

World Clocks

Sevgili Ziyaretçim,
Blogumda aradığını bulmanı ve ziyaretinin keyifle geçmesini dilerim. Sevgi ve sağlıkla...