15 Aralık 2011 Perşembe

Kremalı ve haşhaşlı krakerler

Minik oğlumun doğum günü için yaptığım krakerlerin tarifi İş Bankası Yayınları'ndan Dünyanın En Güzel Kurabiyeleri kitabından. Kitaptaki tariften farklı olarak kremayı ve haşhaşı biraz fazla kullandım. Kremanın yoğunluğu müthiş bir aroma verdi. Tarifteki yağ miktarının azlığı ve kremanın varlığı bu krakerleri çok özel kılıyor. Tarifin çörekotlu ve susamlı versiyonuna UzumYabanmersiniPekmez blogumdan ulaşabilirsiniz.



Malzemeler:

  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1/4 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı bal (Aslında tarifte aynı ölçüde pudra şekeri var, bu kadar az bir miktarın zararı olmaz derseniz öyle uygulayın)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı haşhaş
  • 1 kutuya yakın sade krema

Yapılışı:

Fırını önceden 150 derecede ısıtın. Unu tuzu, balı (tabii dilerseniz pudra şekerini) ve tereyağını karıştırıp iyice ovun. Haşhaşı ekleyip karıştırın ve kremayı sert bir hamur olacak şekilde yavaş yavaş ilave edip yoğurun. Hafifçe unlanmış bir yüzeye hamuru açın ve dilediğiniz kalıplarla kesin. Yağlanmamış tepsiye dizip üzerine hafifçe süt sürerek altın rengini alana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

World Clocks

Sevgili Ziyaretçim,
Blogumda aradığını bulmanı ve ziyaretinin keyifle geçmesini dilerim. Sevgi ve sağlıkla...