3 Kasım 2009 Salı

Kekikli Poğaça


Konu peynirli poğaça olunca ne çok farklı tarif var öyle değil mi?
Bu da peyniri hamurunda kekikli poğaça. Tarif Oktay Usta'nın tarifi yalnız; o naneli yapmıştı ben kekiklisini yaptım. Bu arada Oktay Usta'nın tarifleri hep çok pratik ve lezzetli oluyor; deneyenler bilir. Hemen malzemelere geçiyorum:
- 2 adet yumurta (Birinin sarısını üzerine sürmek üzere ayırın)
- 1'er kahve fincanı yoğurt, tereyağ ve sıvı yağ
- 1 çay bardağı rendelenmiş beyaz peynir
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı dağ kekiği
- 1 paket kabartma tozu
- Aldığı kadar un (yaklaşık üç su bardağına denk geliyor)
- Üzeri için susam
Kahve fincanı deyince hep düşünürüz nescafe fincanı mı Türk kahvesi fincanı mı diye; bu bizimkisi Türk kahvesi fincanı; belirtmiş olalım:) Kekik de istediğiniz çeşit kekik olur tabii ama arkadaşlarım okusa hemen tabii dağ kekiğiyle yapmıştır Tülay derler; çünkü hakikaten dağ kekiğinin aroması çok bir başka oluyor.
Yapılışı:
Önce yumurtayı çırpın ve sırasıyla yoğurt, eritilmiş tereyağ, sıvıyağ, rendelenmiş peynir, tuz ve dağ kekiğini ekleyip karıştırın. Karışıma un ve kabartma tozunu ekleyip iyice yoğurun. Hamurdan tercihen ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yağlanmış tepsiye dizin ve üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürüp susam serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 25 dk. pişirin.

Hiç yorum yok:

World Clocks

Sevgili Ziyaretçim,
Blogumda aradığını bulmanı ve ziyaretinin keyifle geçmesini dilerim. Sevgi ve sağlıkla...