12 Mayıs 2009 Salı

Alman Pastası





Anneler Günü için Alman Pastası yaptım. İlk Anneler Günü'mde en sevdiğim pastayı yapayım dedim:) Eskiden annemin yaptığı gibi; herkes uyurken sabah bir çırpıda yapılacak bir pasta gerçekten de; ben de öyle yaptım. Hazırlama süresi en fazla 20 dk. pişirme süresi de yine 20 dk.



Malzemeler:

Kek İçin:

- 3 yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt (suyuyla beraber)
- yarım çay bardağı süt
- 1,5 çay bardağı toz şeker
- 90 gr. erimiş margarin
- 5 çay bardağı un

- 1 paket kabartma tozu

Krema İçin:

- 3 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 tatlı kaşığı margarin
- 1 paket vanilya şekeri

Üzeri için de pudra şekeri gerekiyor.

Yapılışı:

Önce yumurta ve şekeri çırpıp en son kabartma tozunu ekleyecek şekilde malzemeleri karıştırın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 20 dk. pişirin. Krema malzemelerini karıştırıp kaynayana kadar pişirin, vanilya şekerini kaynadıktan sonra ekleyin. Kek ve krema soğuduktan sonra keki ikiye bölün ve kremayı iki kek parçasına eşit şekilde sürüp keki birleştirin. Dilerseniz hafif aroma vermesi için yarım veya bir muzu ince ince keserek arasına dizebilirsiniz. Üzerine de süzgeçle pudra şekeri serpin...ve benim için de afiyetle yiyin:)

Hiç yorum yok:

World Clocks

Sevgili Ziyaretçim,
Blogumda aradığını bulmanı ve ziyaretinin keyifle geçmesini dilerim. Sevgi ve sağlıkla...