Tarif 4 kişilik ama epeyce doyurucu 4 kişilik porsiyonlar bunlar; dilerseniz daha küçük 8 kişilik porsiyon da hazırlayabiirsiniz.
Malzemeler:
- 3,5 bardak süt
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağından az şeker
- 1 çorba kaşığı haşhaş
- 8-10 adet çilek
- 4 tane Eti Burçak bisküvi
- 1 dilim kek
- Yarım paket kakaolu krem şanti
Yapılışı:
3 bardak süt, un ve şekeri bir tencereye koyup karıştırarak pişirin, haşhaş ekleyip karıştırın ve soğutun. Yarım bardak sütle yarım paket krem şantiyi bir kapta mikserle çırpın. Kaselerin içlerine Eti Burçak bisküvi ve ufaladığınız kekleri paylaştırıp üzerlerine bir iki kaşık süt gezdirerek ıslatın. Hazırladığınız haşhaşlı kremayı kaselere paylaştırıp üzerlerine küçük küçük doğradığınız çilekleri dizin ve en üstüne de krem şantiyi paylaştırın ve hazırladığınız tatlıları soğutup servis yapın.
Kremanın içindeki çıtırtılı haşhaşlar çileklere çok yakıştı:) Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder