23 Ağustos 2010 Pazartesi

Ahşap Boyama Anahtarlık



Yine peçete dekupajı uyguladığım bir obje. Evimizde kullandığımız anahtarlıktan esinlendim doğrusu. Onun üzerinde ahşap sevimli bir kuş, halat ve dünya var. Sevimli küçük kuşun antremizin duvarına kattığı keyfi ben de arkadaşıma hediye ettiğim bu anahtarlığa katmak istedim. Bu anahtarlık için seçtiğim peçetedeki halatlar da öyle yerli yerine oturdu ki sanki peçete bu obje için yapılmış diyeceğim.



Anahtarlığın üzerindeki kuşa rölyef pasta ile boyut kattım. Çatısına da yine rölyef pasta uygulayıp kürdan yardımıyla çatı dokusu kazandırdım. Sonra da beyaz boyayla süpürme yöntemiyle üzerinden geçtim.



Anahtarlığın içini boyamadan önce kancaları çıkardım ve boya kuruduktan sonra yeniden taktım, böylece boya bulaştırmaktan kancaları kurtardım. Su bazlı vernik kullandım.

Arkadaşlarımın yeni ev hediyesi oldu bu anahtarlık. Yeni evlerinin kapısını açan anahtarın evi olsun diye...Sevgilerimle...

2 yorum:

MARİFETLİ PERİ dedi ki...

Çok güzel bir anahtarlık. Ellerine sağlık. Diğer yaptıklarına da baktım, hepsi birbirinden güzeller... Seni izlemeye almaya çalıştım ama hata verdi :( Sonra yine uğrarım.

Bir de küçük bir tavsiye; yorum pencereni pop-up yapıp kelime doğrulamayı kaldırırsan, daha kolay yorum yapılır.

Tülay Çulha Sarı dedi ki...

Tavsiyen için çok teşekkürler Marifetli Peri, hemen hayata geçirdim. Yaptıklarımı beğendiğine de çok sevindim, yine beklerim, ben de keyifle takipteyim, sevgiler!

Powered By Blogger
Sevgili Ziyaretçim,
Blogumda aradığını bulmanı ve ziyaretinin keyifle geçmesini dilerim. Sevgi ve sağlıkla...