14 Mayıs 2011 Cumartesi

Dereotlu Açma

Eski işime giderken sabahları pastaneden dereotlu poğaça alıp onları afiyetle yer, sonra onları eritmek için yürüyüş yapardım, oradan da ofise...Açıkçası işimin tek keyifli yanı bu gidiş kısmıydı:) O poğaçaların tadı hala damağımdadır. İşte aşağıdaki tarif, bana o lezzeti hatırlatıyor!





Malzemeler:

  • 1 bardak süt
  • Yarım paket kuru maya
  • 1 tane kesme şeker
  • Aldığı kadar un
  • 2 çorba kaşığı yumuşak tereyağ
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 tutam tuz
  • Dereotu
  • Üzerine yumurta sarısı

Yapılışı:

Parmağınızı yakmayacak sıcaklıktaki 1 bardak sütün içine maya ve şekeri ekleyip karıştırın. Bardağı bir havlu ya da örtüye sarıp sıcak bir yerde mayalanmasını bekleyin. Daha sonra mayalanmış süte unu ve diğer malzemeleri ekleyip yoğurun, hamurdan dilediğiniz ölçüde parçalar kopararak şekil verin ve üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.

Tarif defterinizde yer almasını isteyeceğiniz bu lezzet, uzun süre taze kalabiliyor ve yumuşacık oluyor. Afiyetle... 







Hiç yorum yok:

Powered By Blogger
Sevgili Ziyaretçim,
Blogumda aradığını bulmanı ve ziyaretinin keyifle geçmesini dilerim. Sevgi ve sağlıkla...