Malzemeler:
- 1 bardak süt
- Yarım paket kuru maya
- 1 tane kesme şeker
- Aldığı kadar un
- 2 çorba kaşığı yumuşak tereyağ
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 tutam tuz
- Dereotu
- Üzerine yumurta sarısı
Yapılışı:
Parmağınızı yakmayacak sıcaklıktaki 1 bardak sütün içine maya ve şekeri ekleyip karıştırın. Bardağı bir havlu ya da örtüye sarıp sıcak bir yerde mayalanmasını bekleyin. Daha sonra mayalanmış süte unu ve diğer malzemeleri ekleyip yoğurun, hamurdan dilediğiniz ölçüde parçalar kopararak şekil verin ve üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.
Tarif defterinizde yer almasını isteyeceğiniz bu lezzet, uzun süre taze kalabiliyor ve yumuşacık oluyor. Afiyetle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder