30 Ağustos 2010 Pazartesi

Kremalı Yaz Tatlısı

Sıcak yaz gününde iftar sofrası tatlısız olmuyor ama; şöyle hafif ve serin bir tat istiyor insan.Davet soframda aynen öyle bir tatlı olsun diye düşünüp tarif defterimi karıştırdım, internete bakındım, daha önce tattıklarım derken, bu doğaçlama tatlı çıktı elimden.




Tatlıyı kare borcamda yaptım, dokuz doyurucu dilim ve güzel bir sunum oldu.

Tarifi paylaşıyorum:

Krema için malzemeler:

- Yarım litre süt

- Yarım su bardağı un

- Yarım su bardağından bir parmak az toz şeker

Malzemeleri karıştırarak pişirin ve soğutun. Krema soğuduktan sonra iki paket sade krem şantiyi bir bardak soğuk sütle hazırlayın. Krem şantinin yarısını kremaya ekleyip güzelce çırpın. Borcama sütle ıslattığınız Eti Burçak bisküvileri dizin. Üzerine şantili kremayı ekleyin. Onun üzerini de kalan krem şantiyle kaplayın ve üzerine ceviz fındık karışımını serpip buzdolabında bekletin. Afiyet olsun!






29 Ağustos 2010 Pazar

Sanatsever Anne

Finlandiya'da yaşayan sanat meraklısı Adele Enersen'ın iki aylık kızı Mila'nın uyku hallerini paylaştığı blog, internette tıklanma rekoru kırıyormuş:)


32 yaşındaki anne, kızının uyurken birbirinden farklı konseptte ve renkte fotoğraflarını çekip hergün siteye ekliyormuş.
Huzurlu bebek, annesinin sanat ışığında mışıl mışıl uyuyor:)
Kaynak: İnsanat

Başının Eti

Bir erkeğin en güzel yeri kafasının etidir; milyonlarca kadın yanılıyor olamaz:)




23 Ağustos 2010 Pazartesi

Ahşap Boyama Anahtarlık



Yine peçete dekupajı uyguladığım bir obje. Evimizde kullandığımız anahtarlıktan esinlendim doğrusu. Onun üzerinde ahşap sevimli bir kuş, halat ve dünya var. Sevimli küçük kuşun antremizin duvarına kattığı keyfi ben de arkadaşıma hediye ettiğim bu anahtarlığa katmak istedim. Bu anahtarlık için seçtiğim peçetedeki halatlar da öyle yerli yerine oturdu ki sanki peçete bu obje için yapılmış diyeceğim.



Anahtarlığın üzerindeki kuşa rölyef pasta ile boyut kattım. Çatısına da yine rölyef pasta uygulayıp kürdan yardımıyla çatı dokusu kazandırdım. Sonra da beyaz boyayla süpürme yöntemiyle üzerinden geçtim.



Anahtarlığın içini boyamadan önce kancaları çıkardım ve boya kuruduktan sonra yeniden taktım, böylece boya bulaştırmaktan kancaları kurtardım. Su bazlı vernik kullandım.

Arkadaşlarımın yeni ev hediyesi oldu bu anahtarlık. Yeni evlerinin kapısını açan anahtarın evi olsun diye...Sevgilerimle...

15 Ağustos 2010 Pazar

Ahşap Boyama Gazetelik




Ahşap boyamada peçeteyle çalışmayı daha önce denemediyseniz mutlaka ilk fırsatta deneyin derim. Hatta bu çalışmamda olduğu gibi peçeteye pasta rölyef ile boyut kazandırın. Sonuçtan siz de memnun kalırsınız inanın; çalışma daha bitmeden bir sonrakinde de yine aynı teknikle neler yapacağınızı planlamaya başlarsınız benim gibi:)

Zemin açık renk boyandıktan sonra peçete tutkalıyla peçete ahşaba sabitleniyor. Sonra pasta rölyef ile peçetedeki resmin üzeri dolduruluyor. Rölyef kuruduktan sonra aynı motifli peçete yine peçete tutkalıyla rölyefli kısmın üzerine dikkatlice yapıştırılıyor. Resme uygun olarak da boyama ile işlem tamamlanıyor.

Peçete ile pasta rölyef çalışmasının püf noktası; pasta rölyef uygularken peçetedeki resmin sınırlarından içe doğru yani çizgileri taşırmadan uygulanması. Bir de büyük kaplardaki pasta rölyeflerle değil; küçük tüplerdekilerle çalışmak gerekiyor. Rölyef ne kadar kalın geçilirse uygulama o kadar güzel oluyor.
Powered By Blogger
Sevgili Ziyaretçim,
Blogumda aradığını bulmanı ve ziyaretinin keyifle geçmesini dilerim. Sevgi ve sağlıkla...