22 Eylül 2009 Salı

Cevizli Bayram Tatlısı



Bayram tatlısı olarak şerbetli bir tatlı her zaman en ideali, en tercih edilenidir. Ama benim için sütlü tatlıların da yeri ayrıdır. Hal böyle olunca annemin tadına doyum olmayan cevizli tatlısını yaptım. Aslında tarif tatlı değil de pasta olarak geçiyor; ama adına ne derseniz deyin, gerçekten
de hem hafif hem de bayram tatlısı olarak da hora geçecek bir lezzet. Ben üzerini fıstıkla süsledim ama tabii cevizle de süslenebilir.
Tarif şöyle:
Hamur için malzemeler:
1 bardak şeker
1/2 bardak ceviz
1/2 bardak hindistan cevizi
1 bardak galeta unu
3 yumurta
Şerbet için malzemeler:
1 bardak şeker
1 bardak su
Krema için malzemeler:
1 lt.süt
1 bardak un
2/3 bardak şeker
1/2 paket labne peynir
Hamur malzemeleri karıştırılıp yağlanmış büyük borcam tepsiye yayılır ve önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirilir. Kek ılındıktan sonra soğutulmuş şerbet kekin üzerine dökülür.
Krema; süt, un, şeker karıştırılarak pişirilir, soğuduktan sonra labne peyniri eklenir ve kekin üzerine dökülür. İsteğe göre üzeri fıstık veya cevizle süslenir.

16 Eylül 2009 Çarşamba

Mısır Unlu Tuzlu Kek




Mısır unuyla yapılan hamurişlerini çok seviyorum. Tarifine girdiği keke böreğe gevreklik katıyor, lezzetle ağızda dağılıyor. Mısır unlu tuzlu kek de çok sevdiğim tariflerden biri. İçinde zeytin de var peynir de. Hem hafif, hem pratik ve lezzetli.

Malzemeler:


Yarım su bardağı beyaz peynir
Yarım su bardağı siyah zeytin
3 yumurta
1,5 su bardağı buğday unu
1,5 su bardağı mısır unu
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım demet maydanoz
1 çay kaşığı kekik
1 paket kabartma tozu
Yarım limon suyu
Karabiber
Yapılışı:
Önce kabartma tozuyla limon suyunu karıştırıp, sonra diğer malzemeleri ekleyerek mikserle çırpın. 20 cm.'lik kek kalıbının düz kısmını yağlayıp unlayın ve karışımı yayın. 175 derecelik önceden ısıtılmış fırında 20 dk. pişirin.






Powered By Blogger
Sevgili Ziyaretçim,
Blogumda aradığını bulmanı ve ziyaretinin keyifle geçmesini dilerim. Sevgi ve sağlıkla...