30 Nisan 2009 Perşembe

Tuğralı Küpe

Tuğralı takıları hep beğenmişimdir. İyisinden bulunca da yaptım bu küpeleri. Malzemeleri Bizz'den aldım. Biraz reklama girecek ama Bizz'de hem çok kaliteli hem de güncel ürünler bulunuyor. Swarovskilerle tuğralar birarada çok da uyumlu oldu. Keyifle takılacak bu küpeler...

Bakır Kristaller














Bu kolyede koyu renk zincir ve bakır kristaller kullandım. Aslında uzantıları olmadan bir süre kullandım kolyeyi ama daha sonra biraz hareket katmak için uzantılarını da ekledim. Son derece sade ama bana göre bu özelliğiyle de kıyafeti tamamlayan bir kolye...

Yeşil Antik Küpe

Bu küpe için, antik altın rengi küpe aparatı ve yeşil cam boncuk kullandım. İster bakır rengi olsun ister altın, antik görünüm beni her zaman cezbetmiştir. Küpenin dokusu zaten öyle hoş ki, bu malzemeye ne boncuk takılsa güzel olur. Tabii cam boncuğun parıltısı, yeşilin tonu ve antik sarıyla uyumunun da hakkını yememek lazım; öyle değil mi?

Turkuaz Fimo Kolye

 
Bu kolyeyi turkuaz renkli fimo ile yaptım. Fimo yeterli yumuşaklığa ulaşıncaya kadar yoğurdum ve elimle şekillerini vererek kadife ipe geçirebilmek için kürdan yardımıyla deldim ve kadife ipe sıraladım. Otantik görünümlü bu kolye ister sık bir şekilde ister fotoğrafta görüldüğü gibi ipi aralarda görünecek şekilde ayarlanabilir. 

29 Nisan 2009 Çarşamba

Derili Örgü Kolye-2





Bu kolye de bir önceki teknikle aynı şekilde; deri ve zincir kullanılarak yapıldı. Cam boncuk kullanıldı. Yaprakları yeni filizlenmiş bahar dalına benziyor bence:) Sizce de öyle değil mi?





27 Nisan 2009 Pazartesi

Derili Örgü Kolye-1







Bu kolyede deri ve zinciri birlikte kullandım. Sanatçı bakışıyla bir arkadaşım (Filiz) yapmış bir benzerini, gösterdi, bayıldım ve ilk fırsatta ben de elimden geldiğince yaptım. Dokuları zıt ama birbiriyle uyumu bir o kadar güzel oldu o yüzden fikri takdir etmek lazım. Pembe ve mavi swarovskiler de keyifli bir görünüm kazandırdı.

26 Nisan 2009 Pazar

Fimo Şekerlik ve Bardak Altlığı



















Malzemeler:

- Altın sarısı, siyah, kırmızı, kahverengi fimolar

- Cam kase
ve çay tabağı

- Ahşap boyama için bardak altlığı

- Zımpara

- Altın sarısı akrilik boya

- Vernik



Altın sarısı, siyah, kırmızı, kahverengi fimoları yeterince yumuşattıktan sonra ayrı ayrı uzun silindirler haline getirdim ve motif elde etmek için silindir halindeki fimoları yan yana getirip birbirine yapışacak şekilde elimde hafifce birleştirdim ve birkaç parçaya ayırdım. Parçalardan yaklaşık yedi santim kadar bir kısım ayırdıktan sonra geri kalan birleşik fimo parçalarını gelişigüzel hamur gibi açtım ve açtığım parçaları birleştirdim. İstediğim ölçülere gelince cam kase ve cam çay tabağını oluşturduğum motifli fimolarla pürüzsüz ve hava kalmayacak şekilde kapladım. Daha önce ayırdığım silindir parçalarından yaklaşık ikişer santimlik üç tane parçayla, kapladığım kasenin altına şekerliğin altlığını oluşturdum. Çay tabağının üstüne de yaklaşık bir santimlik silindir parçasıyla şekerliğin üstünü tamamladım. Daha önce zımparalayıp altın rengine boyadığım ahşap bardak altlıklarını da yine oluşturduğum motifli fimolarla boşluk ve hava kalmayacak şekilde kapladım. Son halini alan fimoyla kaplanmış şekerlik ve bardak altlığını önceden ısıtılmış fırında 130 derece ısıda yaklaşık yirmi dakika pişirdim ve fırından çıkarıp soğumaya bıraktım ve daha sonra parçaları vernikledim...ve işte sonuç fotoğrafta gördüğünüz gibi:)

Antik Altın Yapraklı Küpe















Altın renkli aparat,zincir ve antik altın yapraklarla yaptığım küpeler. Küpelere zincirlerin boylarını farklı kullanarak hareket kattım.

Kırmızılı Antik Küpe















Bu küpelerin malzemelerini Tahtakale'den aldım. Aparatlar ve boncuklar elimde olunca tasarımı da kendiliğinden ortaya çıkıverdi. Antik bakır rengine kırmızının cazibesi eklenince bu küpeler koleksiyonuma eklendi.
Powered By Blogger
Sevgili Ziyaretçim,
Blogumda aradığını bulmanı ve ziyaretinin keyifle geçmesini dilerim. Sevgi ve sağlıkla...